Checklist voor corona veilige horeca

Om een checklist samen te stellen voor een veilige horeca-omgeving, hebben we deze gesplitst in een checklist voor gasten en een checklist voor het personeel en de leveranciers.

Deze versie is gemaakt voor de omgeving voor de gasten.

Overdracht van corona via de lucht:

  • 1,5 meter afstand

De eis van de overheid om 1,5 meter afstand te houden heeft serieuze implicaties voor uw horeca gelegenheid. Vaak betekent dit minder capaciteit en dus minder omzet in uw restaurant. Via deze post vind u een aantal mogelijkheden van inrichten die u zoveel mogelijk capaciteit geeft, terwijl u rekening houdt met de 1,5 meter eis. Er zijn ook uitdagingen om de goede sfeer in uw gelegenheid te behouden. Het volzetten van een ruimte met schermen gaat ten koste van de aangename sfeer in de ruimte. Ook de flexibiliteit om van twee tafels voor twee personen één tafel van vier te maken, moet mogelijk blijven. Een oplossing die rekening houdt met deze aspecten is het bloembakscherm ( meer info )

Overdracht van corona via oppervlakten:

  • Deuren

Bij binnenkomst van uw gasten, is de deur de eerste uitdaging om veilig te maken. Overdracht via deurklinken op handen is een reëel gevaar. Om dit te voorkomen is de makkelijkste oplossing om de deur gewoon open te zetten. Echter, de deur zit er niet voor niets in en bij een buitendeur, of toiletdeur is het niet wenselijk om deze open te zetten. Een adapter van een deurklink kan een oplossing bieden ( meer info ). Hiermee stelt u een bezoeker in de gelegenheid met hun elleboog of hun voeten de deur te kunnen openen.

 

  • Tafels en stoelen

Om het gevaar van tafels en stoelen te voorkomen, adviseren wij om deze voor en na elk bezoek te desinfecteren. Het is hierbij van belang om te werken met goede desinfecterende doekjes of gel.

  • Borden en bestek

Met borden en bestek is een goede wasbeurt met heet water voldoende om hen te ontdoen van eventuele corona. Echter bij het bereiden van gerechten in de keuken of bij het uitserveren is er ook kans op overdracht van uw personeel naar het bord. Laat uw keukenpersoneel regelmatig hun handen ontsmetten met desinfecterende gel om dit te voorkomen.